Etusivu digitoday.no digitoday.fi digitoday.com
 
 
 
Etusivu services services SMS digitoday/newsletter

Herra HTML sai potkut

Jukka Korpela siivottiin pois työstään

Tunnus ja kotisivut pois heti - nettiyhteisö ihmeissään

000 Internett-illustrasjoner: Tastatur i alle retningerHelsinki (18.01.2001) - Uutisryhmien eli Suomen Usenetin herra HTML ja besserwisser on irtisanottu. Suositut kotisivut ja sähköpostiosoite suljettiin heti irtisanomisajan alettua.

Jukka Korpela, eräs suomalaisen Usenet-kulttuurin tunnetuimmista henkilöistä on keskiviikkona irtisanottu tehtävistään Teknillisen korkeakoulun atk-keskuksen neuvojana. Korpelan kotisivut ja sähköpostiosoite on suljettu Atk-keskuksen johtajan päätöksellä saman tien.

Korpela on uutisryhmiä käyttävien keskuudessa rakastettu ja vihattu hahmo. Hän on käytännössä Internetin Suomeen saapumisesta lähtien ohjannut, ojentanut ja ohjeistanut suomalaisia korrektiin, selkeään kielenkäyttöön ja nyysiviestintään. Monet Korpelan kritiikin hampaisiin joutuneet eivät muista häntä lämmöllä ja nimittävät häntä nettipoliisiksi. Korpelan tyylin puolustajiakin löytyy toisaalta runsaasti.

Korpela netissä Niinistöä tunnetumpi

Korpelan kiistaton ansio on kuitenkin lukuisten WWW- ja uutisryhmäviestintään liittyvien laadukkaiden ohjeiden kirjoittaminen. Korpelan tunnettuudesta kertoo sekin, että Altavista-hakukoneesta löytyy hänen nimellään 2709 viittausta. Tarja Halonen pääsee 3743 viittaukseen ja Sauli Niinistökin häviää Korpelalle 1936 viittauksellaan.

Henkilösuhteet solmussa?

Korpelan irtisanomisesta tiedotettiin TKK:n atk-keskuksen uutisryhmässä tkk.atk-keskus.tiedottaa. Tiedotteen on allekirjoittanut Juhani Markula, Atk-keskuksen johtaja. Korpela toteaa tkk.atk-keskus.keskustelu -ryhmään lähettämässään viestissä, että osasi odottaa irtisanomista, mutta tunnuksien pois ottaminen oli hänellekin yllätys. Korpelan kuuden kuukauden irtisanomisaika alkoi keskiviikkona.

Korpela toteaa viestissään, että irtisanomiskirjeessä ilmoitetaan irtisanomisen perusteeksi annettujen työtehtävien laiminlyönti. Itse hän kiistää laiminlyöneensä tehtäviään. Korpelalla on tiettävästi ollut kiistoja esimiehensä kanssa jo useiden vuosien ajan. Johtaja Markula ei ollut tavoitettavissa kommenttia varten. Hän näyttää kuitenkin huolehtineen siitä, että Korpelan sivujen tilalle on laitettu suomenkielinen tiedote niiden poistamisesta ja Korpelan irtisanomisesta.

Korpelan oppaat arvokas kokonaisuus

Monet uutisryhmien lukijat ovat ihmetelleet, kuinka Korpela ehtii työnsä ohella kirjoittamaan niin paljon uutisartikkeleita, ohjeistuksia ja oppaita. Jos irtisanomisen taustalla on työajan runsas käyttö kyseiseen toimintaan, herää kysymys eikö tällaista arvokasta työtä tekeviä henkilöitä voisi pitää töissä tai muuttaa toimenkuvaa. Internetin käyttäjien kannalta sivujen äkillinen sulkeminen on kyseenalainen temppu. Monet ovatkin jo kyselleet, mihin arvokas materiaali saadaan seuraavaksi esille.

Korpelan tapauksesta käydään aktiivista keskustelua uutisryhmissä tkk.atk-keskus.tiedottaa ja sfnet.viestinta.nyyssit.

Siirry etusivulle             

Siirry datan etusivulle


Mainitut yritykset

Mainitut henkilötdigitoday.fi, Pohjoinen rautatiekatu 29, 00100 Helsinki.
Puhelin +358 9 6130 4400, faksi +358 9 6130 4401
Päätoimittaja: Jukka Viitasaari. Myynti: myynti@digitoday.fi. Sähköposti: toimitus@digitoday.fi.
Copyright © 2001 digitoday Finland OY.
Our Privacy Policy

Tuoreimmat uutiset


Mitä tapahtuu??