TKK ja Jukka Korpelan tapaus

Teknillinen korkeakoulu (TKK) sulki Jukka Korpelan www-sivut ja käyttäjätunnuksen kuuden kuukauden irtisanomisajan ensimmäisenä päivänä 17.1.2001.

Tapausta käsittelevät aikalaisuutiset, -tiedonannot ja -kommentit

Linkit johtavat alkuperäisten sivujen kopioihin - ilman kuvia ja osittain ilman muotoiluakin.

Korpela kirjoittaa tapauksesta myös uudella sivustollaan: Site history for Yucca's IT and communication (viitattu 15.3.2001).

Keskustelua uutisryhmissä

Aiheesta on keskusteltu mm. seuraavissa uutisryhmissä:

Viestiketju Jukka Korpela poissa nyysseistä on luettavissa mm. Googlen arkiston kautta. Googlella on kuitenkin ongelmia viestien ja viestiketjujen lajittelussa - ketjun kaikki viestit eivät näy otsikossa olleen ä-kirjaimen takia.

TKK on tiedottanut tapauksesta TKK:n ylioppilaskunnan ylläpitämällä Otax-palvelimella (otax.tky.hut.fi) olevassa uutisryhmässä tkk.atk-keskus.tiedottaa (otsikoilla "Tiedote" ja "tiedote 22.2.2001"). Tiedotteet herättivät vilkasta keskustelua Otaxin ryhmässä tkk.atk-keskus.keskustelu (mm. otsikoilla "Re: Tiedote" ja "Re: tiedote 22.2.2001"), mutta siihen liittyvät viestit ovat jo poistuneet palvelimelta. Kyseisiin ryhmiin lähetettyjä viestejä ei tietääkseni arkistoida minnekään.

Väliaikaiset kopiot

Mainituista sivuista on ollut epätäydellisiä kopioita mm. seuraavissa osoitteissa:

Uudet sivut

Jukka Korpelan uudet sivut "IT and communication - Datatekniikka ja viestintä" ovat olleet saatavilla 13.3.2001 lähtien osoitteessa http://www.malibutelecom.com/yucca/ ja sittemmin myös osoitteessa http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/ .

Syksyllä 2017 sivusto muutti osoitteeseen http://jkorpela.fi/

Epilogi

Tampereella 16 vuotta myöhemmin...

"Eiväthän ääkköset enää ole ongelma" - Teknillisen korkeakoulun atk-keskuksen johtaja J. Markula 2001. #tampereenpiv #tampereenpäivä #strömsö #prepress #oikoluku #truetype

Henkilön Juhani K. Anttila (@juhanikullervoanttila) jakama Instagram-julkaisu


Päivitetty 11.12.2017
Juhani Anttila, juhani@iki.fi